Reeds 1.000 exemplaren verkocht!

Bestel direct!

Bestel vandaag en krijg deze voordelen:

  • Inclusief 1 maand toegang tot Photofacts Academy (online fotografie cursussen)
  • Inclusief PDF met lichtopstellingen van veel van de foto's uit het boek
  • Inclusief video: 10 Tips voor Fantastische Flitsfoto's

Prijs: 25 euro
Gratis verzending (binnen Nederland)

direct bestellen


Ook als e-book (PDF) te bestellen.

Lelijke harde schaduwen, donkere achtergronden, overbelichte gezichten en dus mislukte foto's. Dit is wat je krijgt als je probeert om een portret te maken met flitslicht. Tenminste, zo zagen mijn eerste flitsfoto's eruit. Reden genoeg om de flitser in de kast te gooien en lekker met natuurlijk licht aan de slag te gaan.

Eigenlijk eeuwig zonde, want in veel situaties kun je mooiere portretten maken als je flitslicht toevoegt. Altijd volledige controle over je licht; dat is wat je met flitsfotografie voor elkaar kunt krijgen. Je wilt toch niet afhankelijk zijn van het aanwezige licht?

Flitsfotografie lijkt in eerste instantie moeilijk. Als je gewoon de flitser van je camera aanzet en foto's maakt zijn de resultaten meestal bagger. Niet vreemd dus dat veel fotografen het bij natuurlijk licht houden. Gelukkig is het eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld om mooie flitsfoto's te maken.

In dit boek krijg je van portretfotograaf Elja Trum eenvoudige, praktische tips waardoor je perfecte portretten met flitslicht kunt maken onder alle omstandigheden.

De Flitsbijbel

Je ontdekt bijvoorbeeld:

  • Hoe je foto's maakt alsof je prachtig natuurlijk licht had, terwijl je eigenlijk gewoon je flitsers gebruikt hebt.
  • Welke apparatuur je nodig hebt om prachtige flitsfoto's te maken, zonder dat je eerst een bank moet beroven.
  • Hoe je flitslicht kunt gebruiken om professionele foto's te maken, ook als je geen studio hebt.
  • Hoe je flitsers kunt gebruiken om creatieve foto's te maken die met natuurlijk licht niet mogelijk zijn.


Met dit boek wil ik je inspireren om met plezier prachtige portretfoto's met behulp van flitslicht te maken. Niet met lange technische verhalen, maar met 101 praktische en eenvoudige voorbeelden.

Het boek bestaat uit 9 hoofdstukken: De Basis van Flitsfotografie, Apparatuur, Licht naar je hand zetten, Flitsproblemen oplossen, Flitsen in de praktijk, Omgekeerde kwadratenwet, Flitsen in de studio, Flitsen op locatie en Creatieve flitsfotografie.

Per pagina wordt een tip getoond (inclusief bijpassende foto).

Je krijgt bovendien bij het boek gratis een maand lang toegang tot al onze fotografiecursussen op Photofacts Academy via de instructies in het boek. Uiteraard zitten hier ook meerdere nuttige cursussen voor flitsfotografie bij.

Nando Harmsen

Over de auteur
Elja is portretfotograaf en oprichter van Photofacts.nl, Nederlands grootste blog over fotografie (2,2 miljoen bezoeken per jaar). Hij helpt fotografen om betere foto’s te maken.

Hij schreef ruim 3.000 blogs over fotografie en is oprichter van de Netflix voor fotografen: Photofactsacademy.nl (25.000+ leden). Elja is ook auteur van de Portretbijbel en het inmiddels uitverkochte boek Digitale Fotografie: Zwart-wit.

Bestel direct!

Bestel vandaag en krijg deze voordelen:

  • Inclusief 1 maand toegang tot Photofacts Academy (online fotografie cursussen)
  • Inclusief PDF met lichtopstellingen van veel van de foto's uit het boek
  • Inclusief live webinar: 10 Tips voor Fantastische Flitsfoto's

direct bestellen