Reeds 2.500 exemplaren verkocht!

Bestel direct!

Bestel vandaag en krijg deze voordelen:

  • Inclusief 1 maand toegang tot Photofacts Academy (online fotografie cursussen)
  • Inclusief toegang tot de video: 10 Tips voor Luisterrijke Landschapsfoto's

Prijs: 25 euro
Gratis verzending (binnen Nederland)

direct bestellen


Ook als e-book (PDF) te bestellen.

Zijn de landschappen die je fotografeert in het echt veel indrukwekkender dan in je foto? Herken je dat jouw foto niet het gevoel overdraagt dat jij had toen je daar van het uitzicht stond te genieten?

Niet vreemd, want dat is de ervaring die veel beginnende landschapsfotografen hebben. Dat is zonde, want door het landschap goed te zien, in plaats van alleen maar te bekijken, ontdek je composities die een onaantrekkelijke overzichtsfoto veranderen in een prachtig meesterwerk.

In dit boek onthult landschapsfotograaf Nando je hoe je luisterrijke landschapsfoto's kunt maken. Zodat je dat indrukwekkende gevoel van de werkelijkheid straks kunt herbeleven bij het bekijken van je foto's.

De Landschapsbijbel

Je ontdekt bijvoorbeeld:

  • Hoe je landschapsfoto's maakt die je graag boven je bank hangt en waarvan iedereen zal verbaasd zal vragen of jij die gemaakt hebt.
  • Waarom veel fotografen het verkeerde objectief gebruiken bij landschapsfotografie en hoe je veel indrukwekkende foto's kunt krijgen door dat te veranderen.
  • Hoe je filters kunt gebruiken om je landschapsfoto een unieke uitstraling te geven, zonder ingewikkelde fotobewerking nodig te hebben.
  • Dat je voor prachtige landschapsfoto's helemaal niet ver hoeft te reizen en hoe je voorkomt dat je mooie momenten mist tijdens het fotograferen.
  • Hoe je door het toevoegen van een klein detail jouw foto veel indrukwekkender maakt en hoe je zo een verhaal vertelt met je foto.


Met dit boek wil ik je inspireren om met plezier prachtige landschapsfoto's te maken. Niet met lange technische verhalen, maar met 101 praktische en eenvoudige voorbeelden.

Het boek bestaat uit 14 hoofdstukken: Kennis van je camera, Kies de juiste apparatuur, Apps en hulpmiddelden, Speel met de compositie, Dingen in het landschap om op te letten, Het nabewerken van je landschapsfoto's, Weer en tijdstippen, Kies je locaties, Fotografie technieken, Zorg voor de juiste belichting, Standpunt en perspectief, Hanndige en nuttige tips en trucs, Werken met filters en De belangrijkste tip.

Per pagina wordt een tip getoond (inclusief bijpassende foto).


Je krijgt bovendien bij het boek gratis een maand lang toegang tot al onze videocursussen op Photofacts Academy via de instructies in het boek. Uiteraard zitten hier om veel nuttige cursussen voor landschapsfotografen bij.

Nando Harmsen

Over de auteur
Nando is als fotograaf gespecialiseerd in landschapsfotografie. Hij fotografeert al vanaf 10 jarige leeftijd. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses en begeleide fotoreizen.

Nando deelt zijn kennis ook in artikelen op zijn persoonlijke fotografieblog, magazines en op Nederlands grootste fotografieblog Photofacts.nl. Tevens kun je op Photofacts Academy meerdere toegankelijke fotografiecursussen van hem volgen.

Wat zeggen anderen over de Landschapsbijbel?

Eric Cools

Eric Cools (65 jaar, Hingene-Bornem)
Prachtig mooi en leerzaam boek. Een aanrader, proficiat!

Reeds 1.000 exemplaren verkocht!

Bestel direct!

Bestel vandaag en krijg deze voordelen:

  • Inclusief 1 maand toegang tot Photofacts Academy (online fotografie cursussen)
  • Inclusief toegang tot de video: 10 Tips voor Luisterrijke Landschapsfoto's

Prijs: 25 euro
Gratis verzending (binnen Nederland)

direct bestellen


Ook als e-book (PDF) te bestellen.