105 Praktische Tips om Prachtige Foto's te maken

Bestel vandaag en krijg deze voordelen:

De FotografiebijbelReeds 3.000+ exemplaren verkocht!
 • Het boek: De Fotografiebijbel
  Met 101 praktische tips voor prachtige foto's. Na het lezen weet je hoe je indrukwekkende foto's in allerlei situaties kunt maken.
 • Inclusief 14 dagen toegang tot Photofacts Academy   Rating: 9,3
  Fotograferen wordt makkelijker en leuker! Meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit en nabewerking. Ontdek hoe je foto's maakt die je graag boven de bank hangt.
 • Inclusief Fotografiecursussen
  De perfecte combinatie; het boek én diverse online cursussen over fotografie. Door de auteurs van het boek en vele andere exeperts.

Prijs: 30 euro
Of profiteer meteen van de bundelaanbieding! (boek + 1 jaar Photofacts Academy)

"Mooi, compact en verfrissend. Ik zat een tijdje in een 'fotografie dip' maar deze bijbel motiveert om weer lekker aan de slag te gaan." - Hans

maak je keuze


Gratis verzending. Ook als e-book (PDF) te bestellen.

Fotograferen als een Pro: Praktische Tips uit de Fotografiebijbel

Het is niet eenvoudig om fascinerende foto’s te maken. Er is zoveel waar je op moet letten. Zo kan het gebeuren dat je na een lange dag fotograferen teleurgesteld achter je computer naar de resultaten kijkt.

Dat is jammer, want de grootste beloning van een leuke dag op pad met je camera is natuurlijk mooie foto’s bij thuiskomst. Foto’s die je met trots kunt delen op Instagram en met je familie.

In de Fotografiebijbel krijg je van Elja, Nando, Johannes en Johan over vijftien verschillende fotografieonderwerpen eenvoudige praktische tips waardoor je fascinerende foto’s kunt maken onder alle omstandigheden.

De Fotografiebijbel

Je ontdekt bijvoorbeeld:

 • Hoe je jouw camera helemaal naar wens kunt instellen, zodat je volledige controle hebt over de foto’s die je maakt.
 • Hoe je prachtige landschappen kunt vastleggen, ook als het geen stralend weer is.
 • Hoe je indrukwekkende sterrenhemels op de foto kunt zetten, ook als je geen duizenden euro’s aan fotoapparatuur in huis hebt.
 • Praktische tips voor het bewerken van je foto’s zodat het ware meesterwerkjes worden, of je nu werkt met Lightroom, Photoshop of Luminar.
 • Hoe je van vakantie terugkomt met reisfoto’s die je in je woonkamer wilt hangen, ook als je het hele gezin op sleeptouw hebt (zonder ruzie met je partner).


Met dit boek willen we je inspireren om met plezier fascinerende foto's te maken. Niet met lange technische verhalen, maar met 105 praktische en eenvoudige voorbeelden.

Het boek bestaat uit 15 hoofdstukken met telkens 7 tips over een specifiek onderwerp.

De Fotografiebijbel


De onderwerpen die aan bod komen: Tips voor Startende Fotografen Tips voor Camera Instellingen Tips voor Landschapfotografie Tips voor Portretfotografie Tips voor Macrofotografie Tips voor Flitsen op Locatie Tips voor Studiofotografie Tips voor Vogelfotografie Tips voor Boudoirfotografie Tips voor Sterrenfotografie Tips voor HDR Fotografie Tips voor Reisfotografie Tips voor Lightroom Classic Tips voor Luminar Tips voor Photoshop Lagen

Per pagina wordt een tip getoond (inclusief bijpassende foto). De tips zijn geschreven door 4 verschillende auteurs. Eén fotograaf kan immers niet alles weten over zoveel vormen van fotografie.

De Fotografiebijbel


Aan het eind van elk hoofdstuk laten we je zien waar je nog meer over dat onderwerp kunt ontdekken op online fotografie trainingsite Photofacts Academy. Als je geen lid bent kun je de onderwerpen bekijken met een gratis proeflidmaatschap.

Op Photofacts Academy ontdek je meer dan 100 verschillende fotografiecursussen over fotografie, creativiteit en nabewerking. Fotograferen wordt daardoor nog makkelijker en leuker!

Over de auteurs

Elja Trum

Elja Trum
Elja is portretfotograaf en oprichter van Photofacts.nl, Nederlands grootste blog over fotografie (2 miljoen bezoeken per jaar). Hij helpt fotografen om betere foto's te maken. Hij schreef ruim 2.750 blogs over fotografie en is oprichter van de Netflix voor fotografen: Photofactsacademy.nl (8.500+ leden). Elja is ook auteur van De Portretbijbel.


Nando Harmsen

Nando Harmsen
Nando fotografeert al meer dan 35 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van leuke en nieuwe apparatuur.


Johannes Klapwijk

Johannes Klapwijk
Johannes heeft zich al jaren intensief toegelegd op natuurfotografie. De nadruk ligt op macrofotografie. Maar ook grotere onderwerpen binnen de natuurfotografie boeien: van vogels tot landschappen. Johannes is ook de winnaar van de Internationale Outdoor Photographer of the Year (2014) wedstrijd in de categorie ‘Small World’.


Johan W. Elzenga

Johan W. Elzenga
Johan is een prijswinnende fotograaf die diverse boeken over fotografie en nabewerking heeft geschreven, waaronder een boek over Photoshop Lagen. Johan geeft ook les bij verschillende vakopleidingen voor fotografen.

Wat zeggen anderen over De Fotografiebijbel?

Pim de Greef (NBD Biblion, recensies voor Bol.com en bibliotheken)

Pim de Greef (NBD Biblion, recensies voor Bol.com en bibliotheken) Waardering: 5/5
De fotografiebijbel is een rijkelijk met kleurenfoto's geïllustreerd boek met tips over verschillende, toegankelijke vormen van fotografie voor de beginner. Onder meer landschaps-, portret- en studiofotografie komen aan bod. Ook bevat het werk tips over nabewerking met Lightroom, Photoshop en Luminar.

Aan de opmaak is duidelijk aandacht besteed, het werk oogt fris en overzichtelijk. Onder iedere foto staat technische informatie, zoals de gebruikte sluitertijd. Omdat het boek veel verschillende stijlen behandelt, is er slechts ruimte voor enkele tips per onderwerp.

De tips over bijvoorbeeld portretfotografie geven de beginner een goede start. De paar tips over 'lagen' in Photoshop helpen de beginner niet heel veel verder, maar de geïnteresseerde kan wel een betaalde online cursus volgen. Voor een boek dat zich met name richt op beginners, is de keuze voor 'boudoirfotografie', met erotische voorbeeldfoto's, opvallend.

Michael van Helden

Michael van Helden (45 jaar, Bemmel)Waardering: 5/5
Een compleet boek met ontzettend veel verschillende onderwerpen. De tips zijn zowel voor beginners, als voor gevorderden. Het boek is heel toegankelijk geschreven, zit boordevol praktische adviezen en inspireert je om zelf ook weer aan de slag te gaan.

Ook leuk dat er bij veel tips een verwijzing naar een video is. Daarmee wordt het nog duidelijker.

Na het lezen van het boek en het zien van de fraaie foto's, kreeg ik direct weer zin om zelf aan de slag te gaan.

Paul Malcorps

Paul Malcorps Waardering: 5/5
Zeer tevreden met het ontvangen van de Fotografiebijbel. Al ben ik geen beginnend fotograaf meer, ik kan toch handige weetjes gebruiken. Fotografie is o zo uitgebreid.

Fijn boekje in handig formaat boordevol nuttige info. Duidelijke, bondige tekst. Een extraatje zijn de enkele tips ivm Lightroom, Photoshop en Luminar.

Ronald Junier

Ronald Junier (57 jaar, Monster)Waardering: 5/5
Leuk en een interessant boek.

Liesbeth Dersjant-Donker

Liesbeth Dersjant-Donker (Krimpen aan den IJssel)Waardering: 5/5
De fotografiebijbel, een heerlijk en overzichtelijk boek waar ik veel plezier van ga hebben. Ik kocht de boeken bij de cursussen niet meer, te kleine letters voor mij. Maar toen ik me toch gewaagd had aan de landschapsbijbel, durfde ik ook de fotografiebijbel te bestellen. Geen spijt van!

Louis Switten

Louis Switten (72 jaar, AS)Waardering: 5/5
Zeer interessant boek met vele tips om nog wat bij te leren. Ook mooie foto's.

Dirk Dehenin

Dirk Dehenin (51 jaar, Hampteau-Hotton)Waardering: 5/5
Super en snel bruikbare tips. Nog maar 1 derde van het boek doorgenomen, maar bevalt super! Aanrader als aanvulling op lidmaatschap.

Ron Pertterson

Ron Pertterson (57 jaar, Naaldwijk)Waardering: 5/5
Handig en informatief naslagwerk om naast de alle cursus erbij te pakken.
Prima aanvulling.

Jos van den Brekel

Jos van den Brekel ('s Gravenmoer)Waardering: 5/5
Aanrader voor een beginnende fotograaf.
Het geeft tips om eens anders naar een compositie te kijken.
Op een andere manier dan het traditionele.
Het geeft inspiratie om de volgende stappen ook te zetten.


willem neels

willem neels (86 jaar, herentals)Waardering: 5/5
Uitstekend boek voor mij als beginneling!

Luc Timmerman

Luc Timmerman (65 jaar, Moorsel)Waardering: 5/5
Overzichtelijk boek, met degelijke en begrijpbare uitleg. Ook goed dat alle exif gegevens aanwezig zijn. Top boek.

Rik Denekamp

Rik Denekamp (Dwingeloo)Waardering: 4/5
Een mooi boek, handig al de aparte onderwerpen duidelijk weergegeven.

Carine Hubo

Carine Hubo (60 jaar, Merelbeke)Waardering: 5/5
Ik heb het boek nog maar recent ontvangen en ben er heel blij mee. Je haalt er de tips uit die je nodig hebt, altijd fijn om voor je op pad gaat om te fotograferen nog even na te kijken. Ik ben vooral bezig met landschaps- en natuurfotografie.
Ik ben net iets meer dan een beginner in fotografie en voel aan dat dit boek me flink op weg helpt.

Ook leuk meegenomen: de tips na ieder hoofstuk die verwijzen naar de bijhorende cursussen.

Ben blij dat ik jullie gevonden heb, het wakkert mijn nieuwsgierigheid en mogelijkheden om me verder te ontplooien binnen de fotografie aan.

Ale van Bergeijk

Ale van Bergeijk (69 jaar, DORDRECHT)Waardering: 3/5
Bijbel is een wel erg pretentieuze titel, beste amateurfotografen!
Het Goede Boek is veel dikker en meestal staan er geen plaatjes in.
Maar de ondertitel "105 Tips voor fascinerende foto's" dekt de lading wel.
Handig in het gebruik en als naslagwerkje.
De technische gegevens onder de foto's zijn informatief en de tekst is "to the point".
Het spiekbriefje is handig voor beginners, tekening en tekst werken verhelderend bij deze technische hobby.
Iedereen kan het, maar met dit boekje kan het veel beter!

Rina de Haas

Rina de Haas (Veghel)Waardering: 5/5
Superblij met het boek de fotografiebijbel. Goede tips bij alle onderwerpen die behandeld worden. Ook is het door de lay-out van het boek alles makkelijk te lezen voor iedereen. Ook voor mensen die niet van lezen houden. Ben ook blij met de workshops bij Photofacts. Alles wordt er heel duidelijk uitgelegd.

Arian Wafelaar

Arian Wafelaar ('s-Hertogenbosch)Waardering: 5/5
Een mooie inspiratiebron.
Mijn fotografie stond op een laag pitje maar door dit boek heb ik er weer volop zin.
En de website is helemaal geweldig met zoveel mogelijkheden op het gebied van fotografie en nabewerking.
Kortom, grote klasse!

Yolande Thys

Yolande Thys (76 jaar, Berchem/Antwerpen)Waardering: 5/5
Het is een prachtig, duidelijk, overzichtelijk en rijk aan tips werk.
Ik ben zeker dat ik er veel baat zal kunnen uithalen en daardoor mijn fotowerk zal kunnen verbeteren.
Zeer blij met het boek, het zal steeds op mijn bureel liggen zodat ik onmiddellijk iets kan opzoeken.

Lief Halsberghe

Lief Halsberghe (71 jaar, Deinze)Waardering: 5/5
Heel interessant en beknopt boek. Maar nog meer leerde ik van de cursussen die duidelijk , overzichtelijk en zeer leerrijk zijn. Nog nooit kreeg ik zoveel informatie op een zo begrijpelijke manier uitgelegd. Bedankt!

hofcas

hofcas (Roermond)Waardering: 5/5
Mooi werk

Nadine

Nadine Waardering: 5/5
Vlot geschreven
bondig en niet langdradig
in verstaanbare taal
verhelderend

Ik ben fan!

Hans Bakker

Hans Bakker (66 jaar, Breda)Waardering: 4/5
Goede adviezen goed en beknopt uitgelegd.

 Paula

Paula Waardering: 5/5
De inhoudsopgave is overzichtelijk. Je vindt zo het hoofdstuk waar je interesse naar toe gaat.
De inhoud met voorbeeld instellingen vind ik leerzaam en geen lange verhalen maar kort en in duidelijke taal.

Nico van der Molen

Nico van der Molen (75 jaar, Brunssum)Waardering: 5/5
Uitstekende boeken ben er blij mee.
Heel makkelijk te lezen en te volgen.
Heb er inmiddels 3 en koop er nog twee.
Gekocht fotografie bijbel....nachtfoto bijbel..en landschapsbijbel.... volgen nog de straatfotobijbel en de sportfotobijbel

Ab Fieret

Ab Fieret (76 jaar, Delft)Waardering: 5/5
Hallo Elja,
Enige tijd geleden liep ik min of meer bij toeval aan tegen de Photofacts Academy Na een korte kennismaking met de de site en de aangeboden cursussen ben ik meteen lid geworden en ontving ter introductie De Fotografiebijbel. Mijn fotografie blijft tot op heden voornamelijk beperkt tot vakantiefoto's en af en toe wat concertfoto's (Westerpop), maar ook architectuur heeft mijn belangstelling. De foto's bewerk ik meestal met Photoshop. De 'Bijbel' lees ik met veel plezier. De stukjes zijn kort maar krachtig en verwijzen naar de bijbehorende cursussen. Boek en cursussen nodigen uit ook eens op een andere manier tegen dingen aan te kijken en daarvoor de camera in te zetten. Kortom een prima boost voor mijn hobby.

Gerard Bekers

Gerard Bekers (76 jaar, Boxtel)Waardering: 5/5
Ik heb een aantal hoofdstukken gelezen ik vindt het boek geweldig. Er staat veel in waar ik nog mee aan de slag kan.
Ik denk dat het vooral voor een beginner in de fotografie een heel leerzaam boek is.

105 Praktische Tips om Prachtige Foto's te maken

Bestel vandaag en krijg deze voordelen:

De FotografiebijbelReeds 3.000+ exemplaren verkocht!
 • Het boek: De Fotografiebijbel
  Met 101 praktische tips voor prachtige foto's. Na het lezen weet je hoe je indrukwekkende foto's in allerlei situaties kunt maken.
 • Inclusief 14 dagen toegang tot Photofacts Academy   Rating: 9,3
  Fotograferen wordt makkelijker en leuker! Meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit en nabewerking. Ontdek hoe je foto's maakt die je graag boven de bank hangt.
 • Inclusief Fotografiecursussen
  De perfecte combinatie; het boek én diverse online cursussen over fotografie. Door de auteurs van het boek en vele andere exeperts.

Prijs: 30 euro
Of profiteer meteen van de bundelaanbieding! (boek + 1 jaar Photofacts Academy)

"Mooi, compact en verfrissend. Ik zat een tijdje in een 'fotografie dip' maar deze bijbel motiveert om weer lekker aan de slag te gaan." - Hans

maak je keuze


Gratis verzending. Ook als e-book (PDF) te bestellen.