Reeds 3.000 exemplaren verkocht!

Bestel direct!

Bestel vandaag en krijg deze voordelen:

 • Inclusief toegang tot de webinar (video): 10 Tips voor Fascinerende Foto's
 • Inclusief 14 dagen proeflidmaatschap op Photofacts Academy

Prijs: 30 euro

Gratis verzending (binnen Nederland), België 5 euro

direct bestellen


Ook als e-book (PDF) te bestellen.

Het is niet eenvoudig om fascinerende foto’s te maken. Er is zoveel waar je op moet letten. Zo kan het gebeuren dat je na een lange dag fotograferen teleurgesteld achter je computer naar de resultaten kijkt.

Dat is jammer, want de grootste beloning van een leuke dag op pad met je camera is natuurlijk mooie foto’s bij thuiskomst. Foto’s die je met trots kunt delen op Instagram en met je familie.

In de Fotografiebijbel krijg je van Elja, Nando, Johannes en Johan over vijftien verschillende fotografieonderwerpen eenvoudige praktische tips waardoor je fascinerende foto’s kunt maken onder alle omstandigheden.

De Fotografiebijbel

Je ontdekt bijvoorbeeld:

 • Hoe je jouw camera helemaal naar wens kunt instellen, zodat je volledige controle hebt over de foto’s die je maakt.
 • Hoe je prachtige landschappen kunt vastleggen, ook als het geen stralend weer is.
 • Hoe je indrukwekkende sterrenhemels op de foto kunt zetten, ook als je geen duizenden euro’s aan fotoapparatuur in huis hebt.
 • Praktische tips voor het bewerken van je foto’s zodat het ware meesterwerkjes worden, of je nu werkt met Lightroom, Photoshop of Luminar.
 • Hoe je van vakantie terugkomt met reisfoto’s die je in je woonkamer wilt hangen, ook als je het hele gezin op sleeptouw hebt (zonder ruzie met je partner).


Met dit boek willen we je inspireren om met plezier fascinerende foto's te maken. Niet met lange technische verhalen, maar met 105 praktische en eenvoudige voorbeelden.

Het boek bestaat uit 15 hoofdstukken met telkens 7 tips over een specifiek onderwerp.

De onderwerpen die aan bod komen:

 • Tips voor Startende Fotografen
 • Tips voor Camera Instellingen
 • Tips voor Landschapfotografie
 • Tips voor Portretfotografie
 • Tips voor Macrofotografie
 • Tips voor Flitsen op Locatie
 • Tips voor Studiofotografie
 • Tips voor Vogelfotografie
 • Tips voor Boudoirfotografie
 • Tips voor Sterrenfotografie
 • Tips voor HDR Fotografie
 • Tips voor Reisfotografie
 • Tips voor Lightroom Classic
 • Tips voor Luminar
 • Tips voor Photoshop Lagen
Per pagina wordt een tip getoond (inclusief bijpassende foto). De tips zijn geschreven door 5 verschillende auteurs. Eén fotograaf kan immers niet alles weten over alle vormen van fotografie.

Aan het eind van elk hoofdstuk laten we je zien waar je nog meer over dat onderwerp kunt ontdekken op online fotografie trainingsite Photofacts Academy. Als je geen lid bent kun je de onderwerpen bekijken met een gratis proeflidmaatschap.

Over de auteurs

Elja Trum

Elja Trum
Elja is portretfotograaf en oprichter van Photofacts.nl, Nederlands grootste blog over fotografie (2 miljoen bezoeken per jaar). Hij helpt fotografen om betere foto's te maken. Hij schreef ruim 2.750 blogs over fotografie en is oprichter van de Netflix voor fotografen: Photofactsacademy.nl (8.500+ leden). Elja is ook auteur van De Portretbijbel.


Nando Harmsen

Nando Harmsen
Nando fotografeert al meer dan 35 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van leuke en nieuwe apparatuur.


Johannes Klapwijk

Johannes Klapwijk
Johannes heeft zich al jaren intensief toegelegd op natuurfotografie. De nadruk ligt op macrofotografie. Maar ook grotere onderwerpen binnen de natuurfotografie boeien: van vogels tot landschappen. Johannes is ook de winnaar van de Internationale Outdoor Photographer of the Year (2014) wedstrijd in de categorie ‘Small World’.


Johan W. Elzenga

Johan W. Elzenga
Johan is een prijswinnende fotograaf die diverse boeken over fotografie en nabewerking heeft geschreven, waaronder een boek over Photoshop Lagen. Johan geeft ook les bij verschillende vakopleidingen voor fotografen.

Wat zeggen anderen over De Fotografiebijbel?

NBD Biblion

Pim de Greef (NBD Biblion, recensies voor Bol.com en bibliotheken)
De fotografiebijbel is een rijkelijk met kleurenfoto's geïllustreerd boek met tips over verschillende, toegankelijke vormen van fotografie voor de beginner. Onder meer landschaps-, portret- en studiofotografie komen aan bod. Ook bevat het werk tips over nabewerking met Lightroom, Photoshop en Luminar.

Aan de opmaak is duidelijk aandacht besteed, het werk oogt fris en overzichtelijk. Onder iedere foto staat technische informatie, zoals de gebruikte sluitertijd. Omdat het boek veel verschillende stijlen behandelt, is er slechts ruimte voor enkele tips per onderwerp.

De tips over bijvoorbeeld portretfotografie geven de beginner een goede start. De paar tips over 'lagen' in Photoshop helpen de beginner niet heel veel verder, maar de geïnteresseerde kan wel een betaalde online cursus volgen. Voor een boek dat zich met name richt op beginners, is de keuze voor 'boudoirfotografie', met erotische voorbeeldfoto's, opvallend.

Michael van Helden

Michael van Helden
Een compleet boek met ontzettend veel verschillende onderwerpen. De tips zijn zowel voor beginners, als voor gevorderden. Het boek is heel toegankelijk geschreven, zit boordevol praktische adviezen en inspireert je om zelf ook weer aan de slag te gaan.

Ook leuk dat er bij veel tips een verwijzing naar een video is. Daarmee wordt het nog duidelijker.

Na het lezen van het boek en het zien van de fraaie foto's, kreeg ik direct weer zin om zelf aan de slag te gaan.

Paul Malcorps

Paul Malcorps
Zeer tevreden met het ontvangen van de Fotografiebijbel. Al ben ik geen beginnend fotograaf meer, ik kan toch handige weetjes gebruiken. Fotografie is o zo uitgebreid.

Fijn boekje in handig formaat boordevol nuttige info. Duidelijke, bondige tekst. Een extraatje zijn de enkele tips ivm Lightroom, Photoshop en Luminar.

Bestel direct!

Bestel vandaag en krijg deze voordelen:

 • Inclusief toegang tot de webinar (video): 10 Tips voor Fascinerende Foto's
 • Inclusief 14 dagen proeflidmaatschap op Photofacts Academy

Prijs: 30 euro

Gratis verzending (binnen Nederland)

direct bestellen


Ook als e-book (PDF) te bestellen.